Pagina's

donderdag 24 januari 2013

naaidipjeIk verplicht mezelf om af en toe eens achter de naaimachine te kruipen. Eigenlijk met niet al te veel zin, maar toch verplicht ik mezelf, in de hoop dat het dipje daarmee over gaat!

Dus wat deed ik ondertussen?
Ik maakte nog een rokje.. Een proefrokje, met 2 stolpplooien in een stofje dat ik hier nog ergens vond. Een geruit stofje.. Ik hield geen rekening met de tekening, en het belegstuk, dat knipte ik ook maar gewoontjes. Misschien in de toekomst toch wel zorgen dat de ruit bij een plooi mooi doorloopt, en het beleg mss helemaal schuin knippen zodat ik niet moet puzzelen om de lijnen mooi te laten doorlopen..
Maar het is een proefwerkje, en hebben er iets uit geleerd, dus dat is weer mooi meegenomen!!
Daarnaast nam ik het boek “Stof voor durf-het-zelvers” eens onder de loep (als verplicht werkstuk in de naailes waar ik ondertussen terug tijd voor heb gevonden). De kaptrui werd het..
Een gewaagde kleurencombinatie, of toch voor mij. Ik liet me leiden door de mening van L en ik vind het eigenlijk best wel leuk!
Het groene is een joggingstof, lekker warm in de winter. Het oranje is een zware jerseystof. Beide stoffen kocht ik ooit eens, ooit in een ver verleden..

1 opmerking: